abonneren

Blackphone-fabrikant gaat tablet maken

De maker van de extra veilige Blackphone komt binnenkort ook met een tablet op de markt. Het bedrijf, Silent Circle, wil verder nog weinig kwijt over het apparaat, zoals wanneer het op de markt komt. Als dat net zo lang duurt als de Blackphone zelf, dan hebben we nog wel even...

De maker van de Blackphone wil "snel" met de tablet komen, laat het weten in een interview met de BBC. Een exacte datum wordt niet gegeven.

Veiligheid en privacy

Verdere details over de tablet zijn ook niet bekend, maar het is te verwachten dat met het apparaat vooral wordt ingezet op privacy en veiligheid. Silent Circle werd namelijk groot met de Blackphone, een Android-smartphone die over allerlei features beschikt die speciaal zijn gericht op het beschermen van persoonsgegevens. Zo zit er standaard een VPN-verbinding in en worden alle gegevens versleuteld en beveiligd op het apparaat zelf.

Opvolger

In het interview zegt de eigenaar van Silent Circle ook dat het bedrijf nadenkt over een opvolger van de Blackphone, omdat de eerste versie van het toestel over het algemeen goed werd ontvangen en omdat de verkoopcijfers ook goed zijn.

Kritiek

Toch kreeg de Blackphone ook veel kritiek over zich heen. De beveiliging van de telefoon werd al snel gekraakt en waren de apps op de telefoon maandenlang kwetsbaar voor hackers.

Ook de beschikbaarheid van het toestel laat te wensen over. In Nederland zou KPN de Blackphone gaan verkopen, maar dat loopt constant vertraging op omdat er nog meer veiligheidstesten moeten worden gedaan. Het is tot nu toe onbekend wanneer de Blackphone verkrijgbaar is.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: silent circle