}
abonneren

'Blackberry wil Android-smartphone maken'

Blackberry wil nog dit jaar een smartphone uitbrengen met Android. Dat melden verschillende bronnen binnen het bedrijf tegenover persbureau Reuters. Het toestel zou een fysiek toetsenbord krijgen zoals andere Blackberry-toestellen dat ook hebben.
De bronnen melden dat afzonderlijk van elkaar aan Reuters, maar Blackberry zelf wil er niets over kwijt. Het bedrijf zegt wel dat het nog steeds toegewijd is aan zijn eigen mobiele besturingssysteem, dat op de meest recente toestellen draait.

Beveiliging

Als Blackberry echt een Android-toestel maakt, is dat geen gekke move. Het bedrijf richt zich de afgelopen jaren vooral op beveiliging van de zakelijke markt. Als Blackberry zakelijke Android-gebruikers kan overhalen op Blackberry's eigen beveiliging over te stappen, kan het daar veel gebruikers mee winnen.

Details

Er is nog niet veel informatie bekend over het toestel, maar de bronnen van Reuters noemen een touchscreen met een uitschuifbaar toetsenbord. Blackberry kwam een aantal weken geleden al met een concept voor zo'n toestel, maar dat werd nooit in productie genomen.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI