abonneren

BlackBerry weg uit Pakistan om spiedende overheid

BlackBerry maakt bekend zich volledig terug te trekken uit Pakistan. Smartphones van BlackBerry werken er dan niet meer en er komen ook geen nieuwe modellen uit. De reden daarvoor is de Pakistaanse overheid, die een backdoor eiste in de software van BlackBerry.

De Pakistan Telecommunications Authority wilde toegang tot de servers van BlackBerry, om klantgegevens in te zien en berichten te kunnen meelezen. Het overheidsorgaan wilde met name toegang tot de BlackBerry Enterprise Services, wat juist door bedrijven gebruikt wordt om gevoelige informatie versleuteld mee te verzenden.  

'Geen andere keus'

BlackBerry zegt wel met lokale autoriteiten te willen samenwerken zodra het op de nationale veiligheid aankomt. Maar de overheid ongebreidelde toegang geven tot alle privacy-gevoelige gegevens van zijn klanten, ging het bedrijf een stap te ver. 

"We doen geen compromissen als het aankomt op onze principes," zo verklaart BlackBerry. "We vinden het vervelend voor onze trouwe klanten in Pakistan, maar we hebben geen andere keus."

Bron: BlackBerry

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Blackberry