Blackberry waarschuwt voor operationeel verlies

RIM - de producent van Blackberry telefoons - waarschuwt investeerders voor een operationeel verlies. Op het moment wordt de strategie door een aantal banken onderzocht.

CEO Thorsten Heins heeft laten weten dat het een aantal banken heeft ingeschakeld om de bedrijfsstrategie te laten onderzoeken. De concurrentie is hard en het gaat gewoon niet goed met Blackberry.

Het operationele verlies dat een gevolg is van de huidige koers en concurrentie wordt verwacht in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar. Dat loopt af op 2 juni. De resultaten zijn er ongeveer drie weken later. 

Blackberry zet vol in op Blackberry 10 dat eind dit jaar klaar moet zijn. Het nieuwe platform - besturingssyteem - moet RIM weer uit de slop trekken. Uiteraard komt er niet alleen een nieuw OS, maar komen er ook nieuwe telefoons. 

Ook belooft RIM meer apps. Op dit moment zijn er ongeveer 80.000. Apple en Android hebben er meer dan 500.000. Dat is meer dan zes keer zo veel. 

Eind 2013 met RIM een miljard dollar bezuinigd hebben. Dat kan alleen door een forse reorganisatie. Het gerucht gaat dat er veel ontslagen zullen vallen. Heins meldt dat de uitgaven teruggeschroefd moeten worden en dat er bij bepaalde afdelingen banen zullen verdwijnen. Er komen echter ook banen bij voor de lancering van Blackberry 10. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten