abonneren

BlackBerry vindt Balance veiliger dan Knox voor Android

Samsung heeft op het Mobile World Congress de nieuwe beveiligingsservice Knox onthuld voor bedrijven. BlackBerry heeft hierop gereageerd met de mededeling dat zijn platform met Balance nog steeds de veiligheidsbenchmark is voor bedrijven.

De aanbieders van mobiele apparaten moeten hard strijden om een plaatsje te veroveren bij consumenten en bedrijven. De beveiliging van de mobieltjes wordt een steeds belangrijker issue. De makers van malware hebben de smartphone en tablet in het vizier als aantrekkelijk doelwit voor hun kwalijke praktijken.

BlackBerry is in het verleden altijd een belangrijk mobiel platform voor bedrijven geweest. Met BlackBerry 10 wil de smartphonefabrikant dit graag zo houden. Smartphones van de zaak worden meestal ook voor persoonlijke dingen gebruikt, wat de beveiliging in gevaar kan brengen. Daarom is Balance tegelijkertijd met het uitbrengen van BlackBerry 10 geïntroduceerd. Balance deelt de handset in aparte partities in, zodat de bedrijfsgegevens van de persoonlijke gegevens worden gescheiden.

Knox voor Android
Samsung heeft nu met Knox voor Android een soortgelijke beveiligingsservice onthuld. Met deze service kunnen bedrijven een soort beveiligingscontainer aanmaken en beheren voor bedrijfsapplicaties en -gegevens op Android smartphones, meldt V3. Deze service is gemaakt in samenwerking met de Amerikaanse National Security Agency (NSA), en een uitbreiding van Samsung for Enterprise dat beschikbaar is voor de Galaxy S3 smartphone. Samsung for Enterprise biedt al data-encryptie en ondersteuning voor virtual private network (VPN).

David Smith, de executive vice president van de afdeling mobile computing van BlackBerry, heeft een reactie gegeven op de aankondiging van de nieuwe beveiligingsservice van Samsung.  'Het is niet verwonderlijk dat concurrenten graag willen toetreden tot de zakelijke markt maar, wat zij ook aankondigen, een ding zal niet veranderen. De meest veilige mobiele oplossing is een BlackBerry apparaat dat draait met het BlackBerry-platform.'

Het is maar de vraag of deze claim van BlackBerry hout snijdt. Het is nu lang niet meer de enige die een beveiligingsoplossing voor bedrijven biedt. Knox van Samsung ziet er op papier net zo aantrekkelijk uit als de oplossing van BlackBerry, en ook General Dynamics heeft een soortgelijke oplossing voorhanden en geïmplementeerd op een smartphone van LG. Wel biedt BlackBerry nog steeds als enige een complete mobiele management oplossing voor bedrijven met BlackBerry Enterprise Service 10. De concurrentie biedt dit laatste alleen in samenwerking met andere partners.

 

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: knox, balance