''BlackBerry Q10 is een regelrechte flop''

BlackBerry heeft rustig gewacht met de introductie van de het qwerty-model Q10 omdat, volgens CEO Thorsten Heins, zij de qwerty-markt nog steeds in bezit hadden en er geen haast was. Helaas lijkt in de realiteit niemand geïnteresseerd te zijn in de Q10. Partners noemen het toestel een flop.

Volgens mobiele providers en retailers zijn de verkoopcijfers van de BlackBerry Q10 dramatisch. Dat is slecht nieuws voor BlackBerry, dat wanhopig probeert aandeel in de smartphonemarkt terug te winnen. Ook geeft het aan dat het slim zou zijn als BlackBerry haast maakt met het zoeken naar andere oplossingen, zoals het verkopen van het bedrijf.

Vanuit meerdere partners komen berichten binnen dat de apparaten die ingekocht zijn, allemaal zijn teruggestuurd naar BlackBerry. Klanten toonden geen interesse in de qwerty-smartphone. De Q10 en Z10 zijn ook niet gewild bij tweedehands telefooninkopers. Het vermoeden bestaat dat de meeste BlackBerry-gebruikers allang overgestapt zijn op een ander mobiel besturingssysteem.

De Q10 is deze zomer in de verkoop gegaan. De Z10 werd eerder gelanceerd, maar wordt overal al tegen een flinke korting verkocht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten