abonneren

BlackBerry: 'Priv moet smartphone-tak overeind houden'

Mocht de BlackBerry Priv geen verkoopsucces blijken, dan overweegt BlackBerry te stoppen met het produceren van eigen smartphones. Dat zegt BlackBerry-topman John Chen in een interview op het Amerikaanse Code Mobile-congres.

BlackBerry wil minstens 5 miljoen smartphones per jaar verkopen om zodoende winst te maken. Lukt dat niet, dan kan het na 2016 wel eens afgelopen zijn met nieuwe BlackBerry-toestellen. Het bedrijf gaat zich dan niet langer focussen op hardware, maar op software en diensten zoals het mobiele beveiligingssysteem BlackBerry Enterprise Service.

BlackBerry richtte zich met de BlackBerry 10 extra op zakelijke gebruikers, maar daarmee wil het ook nog niet vlotten. Het afgelopen kwartaal zijn er 800.000 BlackBerry-toestellen verkocht. Daarmee heeft het bedrijf een marktaandeel van minder dan een procent, dat van 0,6 procent in 2014 naar 0,4 procent is geslonken in 2015.

Updates

De BlackBerry Priv lanceert in november in de Verenigde Staten en het is de eerste BlackBerry die op Android draait. Toch mogen BlackBerry 10-gebruikers in 2016 nog steeds nog veiligheidsupdates verwachen. Een prijs voor de Priv is nog niet bekend.

Bron: CNET

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Blackberry

Laatste reactie