BlackBerry Priv met Android onthuld

Het mocht even duren, maar BlackBerry kondigt vandaag dan eindelijk een toestel aan dat draait op Android. De smartphone die je eerder kende als de Venice, is omgedoopt tot de BlackBerry Priv.

Het betreft een Android-toestel met een uitschuifbaar toetsenbord, waarover de geruchten al maanden de ronde deden. BlackBerry laat de specificaties nog even in het midden, maar de Priv zou draaien op een Snapdragon 808 processor met 3 GB werkgeheugen.

Het scherm zou 5,4 inch groot zijn en een resolutie hebben van 1440x2560 pixels. Ook van de partij: een 18 megapixel camera, 32 GB opslagruimte (uit te breiden) en een hoop reeds geïnstalleerde BlackBerry-apps.

BlackBerry 10

BlackBerry maakt het bestaan van het toestel bekend te midden van wederom teleurstellende financiële resultaten. De doelen die het bedrijf voor ogen had met de vorige jaar uitgebrachte BlackBerry Passport, zijn niet gehaald. 

De Passport draait op Blackberry's eigen besturingssysteem, BlackBerry 10. BlackBerry laat dit OS verder nog niet in de steek. Passport-gebruikers kunnen nog veiligheids- en privacy-updates verwachten, die begin volgend jaar worden uitgerold.

Beschikbaarheid

BlackBerry heeft nog geen prijs en releasedatum bekendgemaakt, maar naar verluidt zou de Priv wel nog dit jaar uitkomen. Of dat ook voor Nederland het geval is, is nog even afwachten. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: android, blackberry