BlackBerry Priv blijft steken op Android 6.0

blackberry priv
BlackBerry Priv-bezitters hoeven niet meer te rekenen op een Android-update. Het toestel blijft steken op Android 6.0, ofwel Marshmallow. Veiligheidsupdates zijn nog wel in het verschiet, maar sporadisch.

Lees ook: Wanneer krijg jij de update naar Android 8.0?

Bevestiging komt uit een interview met BlackBerry-topman Alex Thurber aan de site Crackberry. Volgens Thurber is het zo goed als onmogelijk om alle partijen aan boord te krijgen om de Priv nu nog een update te geven naar Android 7.0 Nougat, laat staan Android 8.0 Oreo.

De Priv kwam in 2015 uit als eerste Android-telefoon onder de BlackBerry-naam. Uit de doos draait deze op Android 5.0 Lollipop, een update voor Android 6.0 werd later beschikbaar gesteld. De telefoon viel met name op door zijn uitschuifbare toetsenbord.

KEYone

Inmiddels zijn er meer BlackBerry-telefoons uit die op Android draaien. Tegenwoordig worden die geproduceerd door TCL. De BlackBerry KEYone is het meest recente model, dat draait op Android 7.1.1 met de meest recente security-patch. Een update naar Android 8.0 zit in de planning, en relatief snel ook.

Het bedrijf lijkt zich met het nieuwste toestel klaar te maken voor snellere en hopelijk langdurige updates, wat ook wel nodig is voor een merk dat veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Met de Priv kunnen we wel stellen dat de daad niet voldoende bij het woord werd gevoegd.

Feitelijk krijgt een telefoon uit 2015 geen update naar een Android-versie die slechts een jaar later werd gelanceerd, en da's toch een treurige stand van zaken.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: blackberry, android o, priv