abonneren

BlackBerry onthult DTEK50: Android-middenmoter zonder fysiek toetsenbord

BlackBerry onthult zijn tweede Android-toestel, de DTEK50. Zoals verwacht is de opvolger van de high-end Priv juist een middenmoter. Opvallend is wel dat een fysiek toetsenbord ontbreekt.

BlackBerry's eerste Android-smartphone was geen verkoopsucces. Volgens het bedrijf was dat mede te wijten aan de hoge prijs die bij een top-of-the-line toestel hoort. Daarom was al langer duidelijk dat de opvolger van de Priv goedkoper, en minder krachtig zou worden.

De DTEK50 heeft een 5,2 inch scherm met een 1080p-resolutie, en draait op een Snapdragon 617 CPU in combinatie met 3 GB RAM. De accucapcaiteit is 2610 mAh. Aan de achterzijde zit een 13-megapixel camera, aan de voorkant een 8 megapixel-variant.

Typisch BlackBerry

Wat maakt deze smartphone typisch BlackBerry? Volgens het bedrijf staat security voorop. Zo wordt er de DTEK-app meegeleverd, die inzicht geeft in hoe andere apps zich gedragen. Het toestel is te versleutelen en bevat ook standaard een wachtwoordkluis.

Verder is de BlackBerry Hub aanwezig, het platform waarin mail, sms, sociale media en andere berichten in ondergebracht worden. Met het BlackBerry Intelligent (on-screen) Keyboard kunnen woordsuggesties via een snelle swipe worden geselecteerd.

Prijs

De BlackBerry DTEK is als pre-order te bestellen in de online store van BlackBerry, en kost daar 339 euro. Omgerekend zo'n 330 euro. Leveringen vinden plaats vanaf 8 ausgustus.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Blackberry, dtek50