abonneren

BlackBerry lanceert vandaag BlackBerry Classic

Smartphonefabrikant BlackBerry lanceert vandaag de BlackBerry Classic, een toestel dat sprekend lijkt op de succesvolle BlackBerry Bold-lijn van weleer.

De smartphone beschikt dan ook over een groot QWERTY-toetsenbord en de bekende trackpad, wat volgens BlackBerry onmisbaar is voor zakenlui. Nadat het bedrijf de consument verloor aan Google en Apple, richt het zich nu volledig op de zakelijke markt. Daar hoort ook een bovengemiddelde accuduur bij van twee weken per oplaadbeurt. 

Het toestel is uiteraard niet identiek. Zo is het aanrakingsgevoelige scherm ditmaal 3,5 inch groot, volgens BlackBerry het grootste scherm voor een QWERTY-telefoon ooit. Daarnaast draait de smartphone op het BlackBerry 10-besturingssysteem. Daardoor zijn er naast specifieke BlackBerry-apps ook Android-apps op te installeren, via de webshop van Amazon. 

Voorraad

In de Verenigde Staten is de BlackBerry Classic (voorheen overigens de Q20) inmiddels uitverkocht en pas vanaf volgende maand weer leverbaar. In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk zijn er voor zover bekend geen tekorten. In Nederland zal de BlackBerry Classic vanaf 15 januari beschikbaar zijn. Dit blijkt uit leverdata van webwinkels Coolblue en Belsimpel.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Classic