abonneren

BlackBerry lanceert smartphone DTEK60

BlackBerry is vandaag gestart met de verkoop van de BlackBerry DTEK60, een 5,5inch-smartphone die draait op Android 6.0. BlackBerry heeft extra functionaliteit toegevoegd waarmee het zich richt op privacy.

De BlackBerry DTEK60 is een moderne smartphone die gebaseerd is op een snelle Qualcomm SnapDragon 820 in combinatie met 4 GB RAM en 32 GB opslag. De tijd van toetsenborden is (helaas) voorbij. Deze BlackBerry heeft alleen een 5,5inch-aanraakscherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Het is dus niet een ouderwetse BlackBerry zoals we die van oudsher kennen. Iets dat niet veranderd is, is de focus op de zakelijke markt. Daar richt BlackBerry zich nog steeds op en het toestel is daarom voorzien van software om bijvoorbeeld veilig documenten te delen.

Geproduceerd door Alcatel

De lancering van de DTEK60 is misschien opmerkelijk omdat BlackBerry onlangs bekend maakte te stoppen met het produceren van smartphones. Tegelijkertijd werd wel gezegd dat er nog smartphones verkrijgbaar zullen zijn onder het merk BlackBerry. Deze toestellen zullen geproduceerd worden door andere fabrikanten. De DTEK60 wordt gefabriceerd door TCL Communication, in Europa beter bekend onder van hun merk Alcatel. De DTEK60 is dan ook gebaseerd op de Alcatel Idol 4S en lijkt qua hardware en uiterlijk veel op dat toestel.

De DTEK 60 is per direct verkrijgbaar op de website van BlackBerry voor 579 euro.

Geschreven door: Jeroen Boer op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Android, smartphones, Blackberry

Laatste reactie