abonneren

BlackBerry kondigt 5-inch Z30-smartphone aan

Met de BlackBerry Z30 kondigt telefoonfabrikant BlackBerry vandaag zijn grootste en meest krachtige smartphone aan. Het toestel heeft een 5-inch AMOLED beeldscherm, een snelle 1.7 GHz processor en een batterij die in theorie 25 uur lang meegaat voordat hij opnieuw opgeladen moet worden. De Z30 draait op BlackBerry 10.2, het nieuwe besturingssysteem dat gelijk met het toestel is aangekondigd.

In BlackBerry 10.2 is onder meer de BlackBerry Hub-functie grondig aangepast. Deze verzamelplek voor e-mails, sms-berichten en Whatsapp’jes leert voortaan van de gebruiker en kan daardoor onderscheid maken tussen belangrijke en minder belangrijke berichten. Ook het berichtensysteem BlackBerry Messenger is onder handen genomen. Deze laat nu voorvertoningen zien van berichten, ook op het lockscreen.

Het nieuwe besturingssysteem staat voorgeïnstalleerd op de nieuwe BlackBerry Z30, maar werkt ook op de Z10, Q10 en Q5. BlackBerry 10.2 komt volgende week al uit in het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. Voor het einde van het jaar moet de Z30 wereldwijd beschikbaar zijn. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Z30