BlackBerry DTEK60 is high-end opvolger DTEK50

BlackBerry's DTEK50 is nog maar net uit, maar het bedrijf werkt nu al aan een opvolger. De specificaties van de DTEK60 zijn online gezet, waaruit blijkt dat het dit keer een high-end toestel betreft.

De DTEK50 was als opvolger van de BlackBerry Priv een ware middenmoter. Daar was schijnbaar behoefte aan, want de verkoop van dat dure toestel viel tegen. Met de DTEK60 zoekt BlackBerry het toch weer hogerop.

Verschillen

Dat uit zich onder andere in een groter toestel. De DTEK60 heeft een 5,5 inch-scherm, ten opzichte van het 5,2 inch display van de DTEK50. De resolutie is daarbij opgekrikt, van full-hd naar quad hd (2560 x 1440).

De cpu van dienst is dit keer een Snapdragon 820 (t.o.z van de 617 in de DTEK50), er is 4 GB RAM aanwezig (t.o.z 3 GB) en de interne opslagruimte bedraagt 32 GB (t.o.z 16 GB). Er passen ook micro-sd-kaartjes in, tot 2 TB.

De DTEK60 bevat daarnaast een vingerafdrukscanner en een usb-c-aansluiting. De camera bevat een verbeterde 21 mp-sensor, waarmee 4K-beelden geschoten kunnen worden. De accu moet het tevens langer volhouden, met een capaciteit van 3000 mAh.

Overeenkomsten

Net zoals de DTEK50 bezit de DTEK60 geen fysiek toetsenbord. Het is tevens weer een Android-telefoon, hoewel nog niet duidelijk is welke versie van het OS er standaard op draait. Ook een prijs en releasedatum zijn nog niet bekendgemaakt. 

Verwacht wordt dat BlackBerry het toestel spoedig groots gaat aankondigen, waarna we ook weten hoe het apparaat er uit ziet. Op bovenstaande afbeelding zie je nog de DTEK50, die nu sinds circa twee maanden te koop is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: blackberry, dtek60, dtek50