abonneren

Blackberry in de rode cijfers

Het gaat niet goed met Blackberry. Het bedrijf heeft afgelopen kwartaal 125 miljoen dollar verlies gemaakt. Het bedrijf heeft maar 11 miljoen telefoons verkocht: drie miljoen minder dan het jaar ervoor.

Blackberry heeft het zwaar met de concurrentie. Het gaat prima met Apple's iPhone en iPad. Android blijft ook lekker doorontwikkelen. We moeten nog kijken hoe Windows Phone zich ontwikkelt. Blackberry kan de concurrentie simpelweg niet aan. De Playbook mag met recht een flop genoemd worden en de telefoons die Blackberry verkoopt zijn niet de winstmodellen. 

De omzet die Blackberry heeft gedraaid ligt met 4,2 miljard ongeveer 25 procent lager uit dan een jaar eerder. Blackberry heeft 125 miljoen verlies gemaakt, terwijl dit een jaar eerder 256 miljoen winst was. 

Een van de zaken die mee heeft gewerkt aan de verliezen, is de enorme storing. Dat heeft RIM - Research In Motion; de fabrikant van Blackberry's - 54 miljoen gekost. 

Blackberry doet het in de VS al een hele tijd slecht. Daar hebben ze eigenlijk geen marktaandeel meer. In Nederland doet het bedrijf het nog relatief goed, maar met name onder de jeugd die goedkopere modellen aanschaft. Modellen waar nagenoeg geen winst op te behalen valt. Het is nog afwachten wat de nieuwe CEO van Blackberry gaat doen. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: