abonneren

BlackBerry brengt vierkante smartphone op de markt

Het bijna failliete en ooit zo machtige BlackBerry blijft proberen voet aan de grond te krijgen in de smartphonemarkt, en het Canadese bedrijf blijft ons verbazen met aparte keuzes. Zo wordt de nieuwe telefoon (de 'Passport') van Research In Motion vierkant. Ja, vierkant. En volgens BlackBerry wordt de Passport "de IMAX van productiviteit."

De nieuwe 'telefoon', als je het apparaat nog zo kunt noemen, heeft naast zijn nogal opvallende vorm ook een fysiek toetsenbord aan de onderkant.

Full HD

Het scherm mag dan wel een rare vorm hebben, maar het 4,5"-vierkante display is wel full HD. Door het extra brede scherm kun je veel meer op je scherm zien, zegt BlackBerry. Ter illustratie laat het bedrijf een Excel-sheet zien op zowel een iPhone als een Samsung Galaxy, en daarop is duidelijk te zien dat je op de Passport veel meer kunt zien.

"IMAX van productiviteit"

BlackBerry zegt in een blog te geloven in het vierkante design, en dat het zelfs de toekomst van media-gebruik kan worden. "Net zoals IMAX plotseling kwam met een breedbeeld-filmervaring, zullen gebruikers ook onder de indruk zijn van dit vierkante design. Het geeft je in één keer een heel andere kijk op je apparaat, waardoor je veel productiever wordt."

Wetenschappelijk onderzoek

Om die stelling kracht bij te zetten haalt BlackBerry zelfs wetenschappelijk onderzoek aan. Volgens de academische proefschriften die het bedrijf noemt, bestaat een gemiddeld boek uit 66 tekens per regel. "Een rechthoekige telefoon zoals de iPhone laat maar maximaal 40 tekens zien. De Passport geeft echter wel 60 tekens weer. Dat verandert je hele kijk op productiviteit."

Vraag?

De vraag is of mensen nog wel zitten te wachten op een dergelijk nieuw design - zeker als dat van een bedrijf als BlackBerry komt. In het vorige kwartaal verkocht BlackBerry een schamele 2,6 miljoen toestellen.

Bovendien is het ding op z'n zachtst gezegd heel erg lelijk. Wat denken jullie? Wordt dit een hit? Of zelfs de toekomst van de smartphone?

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Passport, Vierkant, Blackberry Passport, design