abonneren

'BlackBerry 10-toestellen doen het verrassend goed in Verenigd Koninkrijk'

De vorige week gepresenteerde BlackBerry-telefoons zijn volgens een verkoopsucces in het Verenigd Koninkrijk volgens CEO Heins. De witte versie van de Z10 zou al uitverkocht zijn zelfs. Met de smartphones die BlackBerry voige week introduceerde is het erop of eronder.

CEO Thorsten Heins van het voormalige Research In Motion, dat nu BlackBerry heet, zegt dat de eerste verkoopcijfers van de nieuwe toestellen met het BlackBerry 10 besturingssysteem boven verwachting zijn in het Verenigd Koninkrijk. Vorige week werden de nieuwe smartphones Q10 en Z10 van BlackBerry gepresenteerd en daarnaast de nieuwe versie van het besturingssysteem BlackBerry 10.

De witte uitvoering van het Z10 model zou aan de andere kant van de Noordzee inmiddels uitverkocht zijn. De CEO gelooft naar eigen zeggen dat BlackBerry het gat naar Apple en Samsung kan dichten. Er zouden volgens Heins een groot aantal gebruikers overgestapt zijn van andere besturingssystemen naar BlackBerry. Dat vindt hij een goed teken, gezien BlackBerry’s initiële focus op de trouwe BlackBerry-gebruikers.

Heins wil geen precieze verkoopcijfers delen. De CEO houdt het bij de uitspraak dat de verkoop ‘de verwachtingen overtreft’. De koers van het bedrijf zakte na de introductie vorige week in eerste instantie twaalf procent. Gisteren stond BlackBerry echter vijftien procent in de plus.

In maart worden de BlackBerry Z10 en Q10 in Amerika uitgebracht. Daar wordt veel van verwacht. Amerika is een bijzonder belangrijke afzetmarkt voor BlackBerry. Tegen die tijd zal pas echt blijken of BlackBerry het verloren marktaandeel enigszins kan terugveroveren.

De Canadese smartphone-maker raakte behoorlijk in het slop na technologische stilstand en andere fabrikanten zoals Apple die BlackBerry aan alle kanten voorbij streefden.

Via: Hyped

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: verkoopsucces, Blackberry 10