BitTorrent lanceert beveiligde chatapp Bleep

BitTorrent lanceert vandaag zijn eigen beveiligde chatapp Bleep. Deze waarborgt je anonimiteit onder meer door jezelf te laten identificeren met QR-codes, waardoor je geen enkele persoonlijke informatie met de app hoeft te delen.

Deze zogenaamde Bleep Codes zijn uniek per Bleep-gebruiker. Je kan ze online delen of je kan binnen de app de Bleep Code van een vriend inscannen. Daarna sta je bij elkaar in de contactpersonenlijst en kun je berichtjes met elkaar sturen.

BitTorrent lanceert beveiligde chatapp Bleep-15804096

© CIDimport

Als je wilt, kun je wel een e-mailadres of telefoonnummer aan Bleep koppelen. Dat is een stuk gemakkelijker en laat je bijvoorbeeld ook berichten sturen naar mensen uit je adresboek, zodra ze Bleep ook hebben geinstalleerd. Dit is echter allemaal optioneel.

Belangrijker is namelijk dat de informatie lokaal wordt opgeslagen en er niets via cloudservers verloopt. Daarmee hoopt BitTorrent zijn dienst te wapenen tegen hackers of afluisterende organisaties als geheime diensten. Bleep maakt dan ook gebruik van peer-to-peer technologie en berichten worden extra versleuteld met end-to-end encryptie.

Fluisteren

Tot slot laat de app je 'fluisteren.' Deze zogeheten 'Whispers' zijn berichtjes die na 25 seconden automatisch weer verdwijnen. Bleep schermt contactinformatie af, of de inhoud van de berichten die worden gestuurd. Maar niet beide. Dat dit voor- en nadelen heeft, lees je bij onze vrienden van Computer Idee.

BitTorrent lanceert beveiligde chatapp Bleep-15804101

© CIDimport

Bleep is gratis te downloaden voor Android en iOS. Daarnaast is er software voor Windows en Mac. BitTorrent overweegt in de toekomst betaalde functies aan te bieden, maar zegt nog niet om welke features het gaat.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten