abonneren

Binnenkort Nexus 7 beschikbaar voor slechts $99

De Nexus 7 is nog steeds een erg populair toestel en is dan ook nog steeds niet optimaal verkrijgbaar bij een aantal retailers. De reden hiervoor heeft te maken met het feit dat de Nexus 7 goede specificaties heeft en met €250 absoluut niet duur is. Het instapmodel kostte in de Verenigde Staten slechts $200. Er zou een nu een Nexus 7 komen die nog goedkoper is en voor $99 over de toonbank zou gaan.

De Nexus 7 was de eerste tablet in de Nexusserie en is gemaakt door ASUS in samenwerking met Google. Volgens de bronnen van Digitimes zou ASUS bezig zijn met het maken van een nieuwe Nexus 7 die dunner is, maar nog belangrijker, waarbij de productiekosten nog verder omlaag gaan. De Nexus-range van Google is qua prijs- kwaliteitverhouding al vrij uniek en dit is nog nooit eerder gezien in de mobiele markt, maar ASUS wil nu nog een stapje verder gaan. Volgens de bronnen is het doel om de ‘vernieuwde’ Nexus 7 op de markt te brengen voor slechts $99, echter zou een prijs tussen de $129 en $149 waarschijnlijk zijn. Hoe dan ook is het natuurlijk een mooi streven van ASUS om de nieuwe Nexus 7 dunner te maken, maar ook nog eens te halveren in prijs.

Overigens is het ook mogelijk dat de goedkopere versie van de tablet geen Nexus-tablet wordt. De Nexus 7 was namelijk gebaseerd op een ontwerp van ASUS en in samenwerking met Google aangepast. Een volgende 7 inch-tablet van ASUS, al dan niet goedkoper dan de Nexus 7 nu, zou ook wel een onder eigen naam uitgebracht kunnen gaan worden. Aan de andere kant is de lage prijs van de tablet het toedoen van Google: het schijnt dat de lancering van de Nexus 7 door Google is uitgesteld om de prijs eerst nog lager te krijgen.

Beschikbaarheid

Volgens de bronnen ‘uit de industrie’ zal de goedkopere versie van de Nexus 7 in het eerste kwartaal van 2013 al beschikbaar zijn. Er is nog niets bekend of officieel aangekondigd, dus tot dusver kunnen we niets met zekerheid zeggen, ook niet over de komst naar Nederland en België. Dit is overigens niet de eerste keer dat we geruchten zien over een goedkopere tablet in de Nexus-serie, deze waren er ook al toen de Nexus 10-geruchten begonnen te komen.

Geschreven door: Ruud Caris op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, Nexus 7

Laatste reactie