abonneren

Bill Gates uit kritiek op Windows Phone strategie

In een interview met de Amerikaanse tv-zender CBS bekritiseert Bill Gates de prestaties van Microsoft op de markt voor mobiele telefoons. De voormalige topman van Microsoft meent dat het bedrijf een verkeerde strategie heeft gehanteerd voor Windows Phone.

Microsoft heeft het moeilijk in de smartphonemarkt. Ook de lancering van Windows Phone 8 heeft het tij nog niet weten te keren. In 2011 zei de Microsoft topman Steve Ballmer tegen financieel analisten dat Windows Phone het derde grote platform moet worden na Android en iOS. Maar het marktaandeel van Microsoft is de afgelopen vier maanden juist gekrompen in plaats van gegroeid.

Volgens een rapport van comScore is het marktaandeel van Microsoft in het vierde kwartaal van 2012 gedaald van 3,6 procent naar 2,9 procent. Zo slonken de verkoopaantallen van de Windows Phone fabrikant Nokia in deze periode met 24 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2011. Zelfs de Blackberry, waarvoor het nu ook erop of eronder is, behaalde eind 2012 met 6,4 procent nog het dubbele van het marktaandeel van Windows Phone toestellen.

Kritiek Gates
Tijdens een interview met de Amerikaanse tv-zender CBS is de voormalige Microsoft topman Bill Gates duidelijk ontevreden over de strategie van Microsoft. 'We hebben niet de mobiele telefoons gemist. Maar de manier waarop we dit hebben aangepakt heeft ons geen leidende positie gebracht. Dus het is duidelijk een fout.'

Gates geeft Steve Ballmer niet de schuld van de slechte Windows Phone verkopen, maar hij is wel kritisch. 'Wij zijn de twee meest zelfkritische personen die je kunt voorstellen. Onder leiding van Steve zijn het afgelopen jaar veel geweldige dingen bereikt. Windows 8 is de sleutel tot de toekomst, de Surface computer, Bing is een beter zoekproduct zoals de mensen hebben kunnen zien, de Xbox. Maar is het genoeg? Nee. Hij en ik denken niet, wat betreft de baanbrekende dingen, dat we er alles aan hebben gedaan wat we konden.'

Het interview van Bill Gates met CBS is in de onderstaande video te zien:

Bron: The Register

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones

Laatste reactie