abonneren

Bill Gates geëmotioneerd in interview over Steve Jobs

Bill Gates heeft zijn waardering voor Steve Jobs weer laten blijken in een interview dat werd uitgezonden op tv-zender CBS. Bill Gates heeft de meeste bewondering voor Jobs' gevoel voor design.

 

Hoewel de twee elkaars concurrenten waren en vooral Apple de aanval opende op grote concurrent Microsoft met uitspraken als ‘Microsoft has no taste’ (Microsoft heeft geen smaak) lijkt Bill Gates vooral positief terug te kijken op Steve Jobs, Gates werd zelfs zichtbaar emotioneel op het moment dat het om Jobs ging. Op persoonlijk vlak  leken beide heren dan ook niet erg overhoop te liggen, er was sprake van wederzijds respect al kwam dat niet altijd tot uiting in de concurrentiestrijd. Doordat beide mannen in dezelfde tijd hun emperium opbouwden en even oud zijn, schiep dat duidelijk een band. Wie meer van dit 'gedeelde verleden' wil weten, doet er goed aan de tv-film The Pirates Of Silicon Valley uit 1999 te bekijken. Zie hier een aantal momenten uit het interview met CBS (waar beide heren in het verleden ook al te gast waren maar nooit samen)

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: steve jobs, Bill Gates

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord