abonneren

Bijna zestig procent Japanners gebruikt nog fax

Japan staat al decennia lang bekend als een vooruitstrevend land als het om technologie gaat. Opvallend genoeg blijkt 59 procent van alle huishoudens in Japan in het bezit te zijn van een faxapparaat.

De Amerikaanse krant The Washington Post meldt dat het faxapparaat nog veel wordt gebruikt voor het verzenden van berichten. In Japan is pas laat gestart met het aanpassen van tekstverwerkers en toetsenborden voor het Japanse schrift. Dat verklaart waarom faxapparaten nog steeds veel worden gebruikt door Japanners. Daarnaast zijn Japanners soms afhankelijk van dure telefoonlijnen voor het gebruik van internet. Dan geven ze toch de voorkeur voor het versturen van een fax om een boodschap over te brengen. Omdat zowel consumenten als bedrijven nog steeds de fax gebruiken als communicatiemedium, is het voor beide partijen lastig om afscheid te nemen van het apparaat. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord