abonneren

Bijna helft vrouwen knutselt aan zichzelf voor Facebook

Vier op de tien vrouwen heeft vlijtig zitten knutselen aan foto’s van zichzelf voor Facebook, zo blijkt uit onderzoek. Beroemde vrouwen die zelfportretten van zichzelf op Facebook zetten zouden een grote aanleiding vormen voor vrouwen om alleen perfecte foto’s van zichzelf op Facebook te tolereren.

De digitale revolutie is weer een stapje verdergegaan. Uit een onderzoek van het Britse Daily Mail onder 500 vrouwen blijkt dat vier op de tien vrouwen foto’s van zichzelf bewerkt voor Facebook. Of het bijvoorbeeld gaat om retoucheren via Photoshop of slechts wat minder vergaande bewerkingen wordt niet duidelijk uit het artikel.

Een grote factor in het perfectionisme van vrouwen wat betreft ‘selfies’ op Facebook is volgens Daily Mail dat beroemdheden als Kim Kardashian, topmodel Rosie Huntington-Whiteley en Rihanna hun fans regelmatig trakteren op beeldschone foto’s van zichzelf. Vrouwen zouden daardoor alleen mooie foto’s van zichzelf accepteren op Facebook.

Negen op de tien vrouwen zou moeite hebben een foto die van hen gemaakt wordt door iemand anders, omdat deze zomaar eens op Facebook kan verschijnen. Ze hebben dan namelijk de kwaliteitscontrole niet zelf in de hand. Drie op de vier vrouwen heeft wel eens een foto van zichzelf verwijderd omdat ze hem lelijk vonden. Acht op de tien vrouwen vindt het meer stressvol als er een foto van hen genomen wordt dan wanneer ze in het openbaar moeten spreken, een eerste date hebben of een sollicitatiegesprek moeten voeren. 

Het digitale tijdperk zou niet bevorderlijk zijn voor het zelfbeeld van vrouwen. De druk wordt steeds hoger om een goede selectie van mooie foto's van zichzelf online te zetten.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: vrouwen, retoucheren

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord