abonneren

Bijna de helft in augustus verkochte telefoons is Samsung

Meer dan de helft van de smartphones die in augustus in Nederland verkocht zijn is van het merk Samsung. Bijna de helft van de Nederlandse smartphones draait inmiddels op Android.

In juni van dit jaar werden er voor het eerst meer Android-telefoons verkocht dan andere telefoons. 46,9 procent van de in augustus verkochte smartphones was een Samsung telefoon. Nokia heeft een marktaandeel van 16,9 procent in dezelfde maand behaald. Het betreft hier cijfers van Gfk. Deze worden normaal gesproken erg strikt geheim gehouden, maar AllAboutPhones heeft de cijfers blijkbaar toch te pakken gekregen en gepubliceerd. De maand september is nog niet bekend overigens, maar dat zou ook niet mogelijk zijn op zo’n korte termijn.

Android-telefoons worden het meest verkocht in Nederland. De tweede plek wordt ingenomen door dumbphones (die telefoons waar je alleen maar mee kunt telefoneren). Met 13 procent neemt iOS de derde plek in. Windows Phone heeft een schamel marktaandeel van 1 á 2 procent.

In augustus was zoals gezegd bijna de helft van de smartphones een Samsung. Van de Android-telefoons was bijna driekwart zelfs van dit merk. In augustus doet Nokia het zeer redelijk met 16,9 procent. In andere maanden is Apple soms weer de fabrikant die de tweede plek inneemt. Met de komst van de iPhone 5 zal Apple vermoedelijk weer hoge ogen gooien.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord