abonneren

Bijna 3 miljoen tabletgebruikers

Het succes van de mediatablets is ook in Nederland niet te stoppen. In een jaar is het aantal tabletbezitters met een miljoen gestegen tot ruim 2,8 miljoen.

Dit blijkt uit de cijfers die marktonderzoeker GFK deze week publiceerde. Zo zou 23 % van de Nederlanders wel eens een tablet gebruiken voor de toegang tot internet. In december van 2011 was dat nog 14 procent. Per half jaar komen er nu 1 miljoen tabletgebruikers bij.

Niet heel verrassend is dat de iPad van Apple daarbij de meest gebruikte tablet is. Het aantal bezitters van smartphones stijgt ook van 5,4 miljoen in december 2011 tot 6 miljoen in juni 2012. Opvallend is dat Apple-gebruikers meer apps downloaden dan gebruikers van andere platformen. Op iPhones worden gemiddeld 40 apps gebruikt terwijl dat op andere smartphones 13 is.

Tablets worden het meest in huis gebuikt, 29 % gebruikt hem ook buitenshuis. YouTube is de meest populaire media-app. Ongeveer een kwart van de smartphone-gebruikers leest wel eens een krant op de smartphone, van de tablet-gebruikers is dat 15 %. Ook wordt er steeds meer tv-gekeken en naar de radio geluisterd op smarthones en tablets.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: smartphones

Laatste reactie