Bezoek het Torentje en de Statenzaal met Google Street View

Het stormachtige herfstweer mag je dan belemmeren van een bezoekje aan de dierentuin of het museum, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je vandaag niet aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid cultuur kunt komen. Google heeft onder meer de werkkamer van premier Mark Rutte en de Statenzaal toegevoegd aan de dienst Street View.

Premier Rutte maakte de nieuwe onderdelen van Google Street View vandaag bekend via zijn Google +-pagina. Onder meer het Torentje, sinds 1982 de werkkamer van de minister-president, en de Statenzaal zijn vanaf nu gratis digitaal te bezoeken.

De Trêveszaal is sinds 1977 de vaste vergaderzaal van de ministerraad. De Trêveszaal en de er naast gelegen Statenzaal worden ook gebruikt voor officiële ontvangsten. De Blauwe Zaal is een naast de Trêveszaal gelegen vergaderzaal, die wordt gebruikt door de minister-president en zijn adviseurs. De centrale hal van Binnenhof 19 is bekend van de persconferenties die de minister-president hier met enige regelmaat geeft.

Het is niet de eerste keer dat Google bijzondere of bekende locaties toevoegt aan zijn kaartendienst. Eerder werd al de deeltjesversneller Large Hadron Collider toegevoegd aan Google Street View. Het is zelfs mogelijk om een wandeling te maken op de Galapagoseilanden vanuit je computerstoel. Sinds augustus van dit jaar is ook een aantal Nederlandse dierentuinen digitaal te bezoeken. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: torentje