abonneren

Beste Windows-laptop is MacBook Pro

Soluto deed onderzoek naar de tien beste laptops om Windows op te draaien. Daaruit blijkt dat Apple het beste systeem voor Windows levert.

Is de Apple 13” MacBook Pro de beste laptop om Windows op te draaien? Ja! Dat zegt althans een computerbedrijf dat verschillende tests heeft uitgevoerd met de best verkochte computers.

Volgens Soluto was de MacBook Pro beter dan de systemen van onder andere Dell, Acer en Lenovo.

“Eén van de belangrijkste redenen is dat elke Windows-installatie op een MacBook Pro clean is”, verklaart Soluto. “Andere fabrikanten installeren zoveel overbodige toeters en bellen op hun nieuwe laptops waardoor het misschien een beetje een oneerlijke vergelijking is. Maar, aan de andere kant, zouden fabrikanten beter kunnen kijken naar deze gegevens kijken en streven naar systemen die net zo goed draaien als MacBook Pro’s.”

Volgens het rapport zou het eerlijker geweest zijn om een MacBook Pro te vergelijken met een Acer- of Dell-systeem met dezelfde clean install. “We hebben toch gekozen om de computers te vergelijken zoals ze beschikbaar zijn op de markt. Dat leek ons representatievere resultaten te geven”, aldus Soluto.

De resultaten zijn gebaseerd op het aantal wekelijkse crashes, vastgelopen programma’s en Blue Screens of Death (BSoD). Ook de gemiddelde opstarttijd was een belangrijke factor in de tests.

Soluto heeft ook de nadelen van Windows op een Mac opgesomd. Zo is het bijvoorbeeld meer werk om Windows op een Mac te installeren en kunnen er problemen optreden met stuurprogramma’s.

De Acer Aspire E1-571 eindigde tweede en de derde positie was weggelegd voor de Dell XPS 13.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Macbook Pro, Benchmarks

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord