abonneren

Beloning voor melden illegale software in bedrijven

De waarde van illegaal gebruikte bedrijfssoftware zou in Nederland 376 miljoen euro bedragen volgens de BSA (Business Software Alliance). Aanleiding voor een nieuwe campagne.
Iedereen die zijn werkgever aangeeft voor het gebruik van illegale software kan tot 10.000 euro ontvangen.

De BSA behartigt de belangen van onder meer Microsoft, McAfee en Apple en probeert met de campagne ‘Zwart op Wit' de softwarepiraterij tegen te gaan. De campagne bestaat onder meer uit filmpjes en radiospotjes. In het filmpje worden de gevolgen van het gebruik van illegale software met uitspraken als ‘Elke dag worden gezonde bedrijven geruïneerd ten gevolge van oneerlijke concurrentie door illegaal softwaregebruik.'

Bovenop de beloning zegt de BSA ook vertrouwelijkheid toe van de overhandigde informatie die men via http://www.bsaonline.nl/ kan opgeven.

Spotje:

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord