abonneren

Bekijk de laatste wijzigingen in Windows 10-updates

Sinds Windows 10 is verschenen is ook de manier waarop updates worden uitgerold in het besturingssysteem flink onder handen genomen. Vanaf nu laat Microsoft ook zien wat er allemaal is veranderd per update, en welke bugs er zijn opgelost.

Microsoft heeft aardig wat kritiek gekregen over het feit dat er bij nieuwe Windows 10-updates niet werd aangegeven wat er is veranderd en welke problemen er precies werden opgelost. Gelukkig heeft men ook iets met die kritiek gedaan, want sinds de November-update van Windows 10 kun je nu per update nagaan wat er allemaal is gewijzigd.

Die informatie kun je direct vanuit het besturingssysteem opvragen. Ga naar Instellingen en kies voor Bijwerken en beveiligen. Klik vervolgens op de link Meer informatie. Er wordt nu een website geopend, waarbij je alle informatie kunt vinden over welke updates zijn uitgerold en wat dat allemaal met zich meebrengt. Die informatie kun je ook direct bereiken via deze link

Nadeel is echter wel dat het hier om de algemene informatie van de updates gaat, en niet de updates die specifiek voor jouw systeem zijn uitgerold.

Wil je zien welke Windows 10-updates er bij jou geïnstalleerd zijn? Ga dan naar het Configuratiescherm en kies voor Programma's en onderdelen. Klik linksbovenin op Geïnstalleerde updates weergeven. Onder de kop Microsoft Windows zie je vervolgens welke updates er zijn geïnstalleerd.

Helaas is ook hier de informatie beperkt en kun je nergens klikken voor meer gegevens, maar zie je tussen haakjes wel het zogenoemde Knowlegde Base-nummer staan. Aan de hand van dat nummer kun je op de supportsite van Microsoft zoeken naar meer informatie over de update. Dat kan redelijk eenvoudig door meteen de juiste url in te voeren. De basispagina is https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/, maar door erachter meteen het KB-nummer te zetten (zonder de letters KB) kom je direct terecht op de juiste pagina. Bijvoorbeeld https://support.microsoft.com/nl-nl/kb/3135173

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: update-functie