abonneren

'Behuizing iPhone 5C gemaakt van LiquidMetal'

Er is een videofragment gelekt waaruit blijkt dat de behuizing van de iPhone 5C ontzettend krasbestendig is. Het nieuwe omhulsel van de iPhone 5C zou bijzonder goed beschermd zijn tegen schade van muntstukken, sleutels, schroeven en paperclips.

De iPhone 5C mag dan pas onthuld worden op 10 september, de Taiwanese website Apple Daily heeft naar eigen zeggen al een behuizing kunnen bemachtigen. In een videofragment toont Apple Daily hoe krasbestendig de plastic behuizing van het toestel is.

Een anonieme tester stopt de behuizing in een plastic zakje met enkele muntstukken, sleutels, schroeven en paperclips om er vervolgens erg hard mee te schudden en rammelen. Daarna probeert ie met een autosleutel krassen te maken op de behuizing. Het resultaat is opmerkelijk want de behuizing vertoont geen enkel krasje. Het gerucht is nu dat Apple een nieuw proces gebruikt heeft om het plastic extreem krasbestendig te maken.

Apple kreeg in 2005 ontzettend veel klachten ontvangen over krassen op de plastic behuizing van de iPod nano. De kans is groot dat de behuizing van de iPhone 5C vervaardigd is uit LiquidMetal met een laagje nitriet.

In het videofragment worden ook de specifieke afmetingen van het toestel gemeten met een schuifpasser. Hieruit blijkt dat de behuizing net iets groter is dan die van de iPhone 5: 124,55 mm x 59,13 mm x 8,98 mm.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Iphone 5c

Nieuws headlines

Laatste reactie