abonneren

Bedrijf maakt micro-SD-kaart van 512 GB

De Wet van Moore blijft ook dit jaar nog actueel, want tijdens de Computex-beurs heeft een Amerikaans bedrijf een micro-sd-kaart gepresenteerd met niet minder dan 512 gigabyte aan opslagruimte.
Dat is de grootste opslagcapaciteit in een micro-SD-kaart die er is. Er bestaat nu al een een micro-SD-kaart van 200 gigabyte van SanDisk, waarvan dit dus een verdubbeling is. De kaart wordt gemaakt door Microdia, een klein Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in sd-kaarten en andere opslagmedia.

Snelheid

Niet alleen is de opslagcapaciteit verbazingwekkend groot, maar de snelheid is ook nog eens razendsnel. De kaart, genaamd de Xtra Elite, gebruikt Ultra High Speed-bus waardoor je 300 Mb/s aan data kunt versturen.

Niet goedkoop

De kaart komt in juli beschikbaar, en dat wordt zoals je mag verwachten niet goedkoop. Het bedrijf zegt dat de kaart zo'n 1,000 dollar gaat kosten - omgerekend een goede 900 euro. DE kaart is dan ook vooral interessant voor professionals zoals fotografen, zeggen de makers. Je kunt er in ieder geval flink wat foto's op kwijt...

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: Opslagruimte, Microsd, micro sd