abonneren

Bedenktijd Windows 10 verkort naar 10 dagen

Wie van een oudere Windows-versie de overstap maakte naar Windows 10, kreeg tot voor kort 30 dagen om terug te keren naar zijn vorige besturingssysteem. Nu is die bedenktijd-periode verkort naar - toepasselijk genoeg - slechts 10 dagen.

De wijziging is doorgevoerd in de Anniversary Update van Windows 10, zo merkt Computer World op.

Een 'kopie' van het besturingssysteem zoals het was, wordt na de upgrade achter de hand gehouden in een aparte map. Zodra de bedenktijd voorbij is, worden die bestanden verwijderd. Ze nemen ongeveer 5 GB schijfruimte in beslag.

Binnen enkele dagen

Volgens Microsoft is één van de redenen om de rollback-periode te verkorten dan ook dat gebruikers die schijfruimte sneller weer kunnen gebruiken voor andere zaken. Daarbij merkte het bedrijf op dat de meeste mensen die niet tevreden zijn met Windows 10, binnen enkele dagen alweer terugkeren naar hun vorige OS.

Gebruikers van oudere Windows-versies kunnen overigens nog altijd zelf een systeem-image maken, voordat ze overstappen op Windows 10. Maar daar moet je dan wel aan denken vóór je de upgrade start.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Windows, 10

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord