Bas Group opent volgend jaar Facebook-winkels

Bas Group, eigenaar van winkelketens Dixons, MyCom en iCentre, opent volgend jaar een groot aantal digitale winkels op het sociale netwerk Facebook. CEO Steven Bakker wil dat winkelklanten- en personeel hun elektronica-aankopen uit de winkels via Facebook aanprijzen en verkopen.

“We gaan ons winkelbestand met honderdduizend stuks vergroten volgend jaar”, aldus Bakker op het congres Klantgericht Retailen. “Mensen - klanten, maar ook eigen personeel - moeten de mogelijkheid krijgen om binnen hun eigen setting te verdienen aan de verkoop van producten van de BAS Group. Wie wil er nu niet wat bijverdienen met de producten die je zelf leuk vindt?'

Bakker noemt de nieuwe formule “een mooie manier om met het product waar jij enthousiast over bent wat geld te verdienen”. “Het geld dat wordt verdiend, kan worden bijgeschreven op je bankrekening of worden gebruikt om je eigen Facebook-shop verder uit te breiden met assortiment of extra features. Ik zie het eigenlijk als een online game, winkeltje spelen, maar dan in plaats van virtuele punten écht geld verdienen. Ik zie ook mogelijkheden om vervolgens fabrikanten rechtstreeks aan succesvolle social verkopers te koppelen.”

Via Facebook verkochte producten worden door de BAS Group uitgeleverd. Ook service en garantie worden afgehandeld door het bedrijf. Volgens Bakker moet het mogelijk zijn om de gekochte producten op te halen in één van de Dixons, MyCom of iCentre-winkels.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Bas Group, Mycom, Dixons, Icentre