abonneren

'AVG verkoopt browsegeschiedenis door aan adverteerders'

Antivirusbedrijf AVG heeft haar gebruiksvoorwaarden gewijzigd. Hierin staat nu dat het bedrijf browsegeschiedenis mag doorverkopen aan adverteerders. Via een menuoptie kun je deze dataverzameling echter uitschakelen.

In de nieuwe voorwaarden die afgelopen dinsdag zijn gewijzigd, staat dat AVG de gegevens doorverkoopt aan adverteerders, maar het zou dan alleen om geanonimiseerde gegevens gaan. Ook al zijn deze gegevens anoniem, de software verzamelt wel gegevens als locatie, programma's die op het systeem geïnstalleerd zijn, de gebruikte verbinding en met welke provider er verbinding wordt gemaakt.

Tegen de site Wired vertelt AVG dat het al langer gegevens doorverkoopt, maar dat het bedrijf dit nu duidelijker heeft verwoord in haar voorwaarden. Gebruikers die niet willen dat de gegevens worden verzameld en verkocht, kunnen dit aangeven in de instellingen van de virusscanner, via een opt-out.

Dataverzameling uitschakelen

Open in AVG Antivirus Free het menu Opties en kies voor Geavanceerde instellingen. Blader naar Privacyvoorkeuren aan de linkerzijde van het scherm. Haal de vinkjes weg bij Ik wil AVG helpen haar producten te verbeteren en ik neem deel aan de AVG-programma voor productverbetering.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Software

Tags: Privacy, Avg

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord