Avast beschermt ook Apple

De tijd dat Mac-gebruikers zonder antivirussoftware konden is met de recente Flashback-trojan definitief voorbij. Beveiligingsbedrijf Avast is er als de kippen bij en presenteert vandaag Avast Free Antivirus for Mac.

Voor Windowsgebruikers is Avast al een van de populairste gratis antivirusprogramma’s. Het pakket komt goed mee met betaalde varianten, al zijn de beveiligingsscores niet altijd even imposant. Geld haalt het bedrijf uit de Pro-versies voor thuisgebruik en commerciële pakketten. Voor Mac OS X had de fabrikant nog geen beveiligingspakket. Hoewel Apple lange tijd vol bleef houden dat zijn besturingssysteem überhaupt geen antivirussoftware nodig had, blijkt het tegendeel uit de recente controversie rond de Flashback-trojan, die honderdduizenden Macs infecteerde. Dat is natuurlijk koren op de molen van de beveiligingsfabrikanten, dus Avasts aankondiging van Free Antivirus for Mac is geen verrassing.

Avast Free Antivirus for Mac bestaat uit de bekende onderdelen van de Windows-versie. De beveiliging is opgedeeld in Web, Mail en File Shields. Ook phishing-sites worden gedetecteerd. De applicatie is gratis te downloaden via de website van Avast. Om Avast te gebruiken heb je een Intel-Mac nodig met Mac OS X 10.5 of hoger.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: avast