}
abonneren

ATI kondigt Eyefinity 6 officieel aan

ATI heeft de eerste grafische kaarten met Eyefinity 6-techniek aangekondigd. Deze Radeon HD 5870 Eyefinity 6-kaarten kunnen tot zes monitoren aansturen. Eén enkele kaart telt 1600 stream processoren (850 MHz) met 2 GB gddr5-geheugen (4,8 GHz).ATI heeft voor zijn referentiekaarten gekozen voor zes mini-displayport-connectors.
Deze kunnen beeld uitsturen naar displayport, dvi of vga, door middel van speciale dongles. De adviesverkoopprijs is door ATI op $499 gesteld, ongeveer $100 meer dan een 'normale' Radeon HD 5870 met ondersteuning voor drie monitoren en 1 GB geheugen.

Dankzij de Eyefinity-techniek is het mogelijk 3D-games over zes schermen tegelijkertijd te renderen. De resolutie is hiermee twaalf maak zo hoog als de full-hd-resolutie, namelijk 7680x3200 (24,6 megapixels).

Of Eyefinity echt een succes gaat worden is nog de vraag. Een gebruiker zal niet alleen het geld moeten hebben om zes monitoren aan te schaffen, maar ook de ruimte hiervoor op zijn bureau. Ook kent de techniek nog een paar minpuntjes: de schermranden zorgen voor een onderbroken beeld (dus is het handig monitoren te kiezen met een zo klein mogelijke schermrand) en niet alle games kunnen overweg met meerdere monitoren of worden snel genoeg gerenderd op 7680x3200.

X-bit Labs

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI