abonneren

Asus wil smartphones maken

Asus heeft verrassend genoeg nog maar weinig met smartphones gedaan. Nu zegt het bedrijf echter dat de kans groot is dat het smartphones zal introduceren op de Amerikaanse markt in 2014. Asus heeft wel bijvoorbeeld al een smartphone op de markt gebracht die in een tablet geschoven kan worden, maar geen toestellen die echt geduchte concurrentie vormen voor de huidige grote spelers op de markt.

In een interview met All Things D heeft de voorzitter van de raad van bestuur Jonney Shih van Asus aangegeven dat de kans groot is dat het bedrijf smartphones gaat lanceren in de Verenigd Staten. Asus arriveert daarmee nogal laat op de smartphonemarkt, geeft ook Shih toe.

Hier in Europa hebben we tot nu toe twee soort van smartphones gezien van Asus. De FonePad is een phablet met een 7 inch scherm en een wat gangbaarder formaat smartphone vonden we terug in de innovatieve PadFone. Daarbij kon een smartphone in een tablet gestoken worden, waarna deze dus ook als zodanig gebruikt kon worden. In Amerika is er alleen de Garminfone geweest. Zoals de naam al suggereert was deze vooral gericht op stap voor stap-navigatie.

Al deze toestellen zijn- hoewel innovatief - vrij specifieke producten, die dan ook een specifieke doelgroep aanspreken. De uitspraken van Shih doen niet denken aan dit soort smartphones, maar eerder aan een poging om echt eens te proberen de concurrentie aan te gaan met de grote spelers op de smartphonemarkt. We zullen nog even moeten afwachten in welk segment en of de toestellen dan ook naar Europa komen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Padfone, fonepad

Nieuws headlines

Laatste reactie