abonneren

Asus wil Padfone met Windows 8

Asus heeft bekendgemaakt dat het in de toekomst smartphones wil die draaien met het besturingssysteem Windows Phone 8. Benson Lin, de vice president van Asus' mobiele communicatieproducten, zegt dit in een interview met de Wall Street Journal.

In het interview zegt Lin dat Asus is geïnteresseerd in het produceren van smartphones met Windows Phone. Maar wanneer deze beschikbaar zullen zijn is niet bekend.

Aanstaande 14 februari wordt de Asus Padfone 2 in Nederland verwacht, een kruising tussen een smartphone en tablet. Hierbij kan de smartphone in een tablet worden omgetoverd door deze in een dock met een beeldscherm te schuiven. Daarbij stuurt de smartphone de tablet aan, dus deze draait ook het besturingssysteem. Doordat de Padfone 2 met Android werkt, kan deze naadloos overschakelen naar een tabletervaring.

Nu blijkt Asus ook geïnteresseerd te zijn in een Padfone die werkt met Windows 8. Volgens Benson Lin zou dit een logische stap zijn.

Daarbij heeft Asus waarschijnlijk nog wel met een probleem te kampen. Microsoft levert verschillende Windowsversies voor tablets en smartphones. Het is dan ook de vraag of een smartphone met Windows Phone 8 eenvoudig zal overschakelen naar een tablet. Op dit moment bestaan er bovendien nog geen apparaten met 7- en 10-inch schermen die draaien met Windows Phone 8. Voor Windows 8 geldt andersom hetzelfde voor kleinere apparaten met een 4- of 5-inch scherm.

Mogelijk brengt de nieuwe update voor Windows 8, bekend onder de codenaam Blue, positieve veranderingen op het gebied van smartphones. Deze update zou Windows 8 naar apparaten met kleinere beeldschermformaten kunnen brengen, zodat Windows 8 en Windows Phone 8 beter met elkaar kunnen samenwerken. Windows Blue wordt al rond de zomer van 2013 verwacht.

Bron: The Verge

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, tablets, Padfone