abonneren

Asus werkt aan 7-inch FonePad

Asus werkt volgens geruchten aan de FonePad, een 7-inch Android 4.1 tablet. Deze budgettablet draait met een speciale single core Intel Atom-processor voor smartphones en tablet-pc's, en wordt waarschijnlijk eind februari gepresenteerd op de Mobile World Congress in Barcelona.

De FonePad is niet te verwarren met de PadFone, de smartphone/tablet-combinatie van Asus. Met de FonePad kan waarschijnlijk worden gebeld, maar dan wel met de volledige 7-inch in de hand. Volgens de uitgelekte specificaties die op de Bulgaarse website Tablet.bg zijn gepubliceerd, krijgt de tablet een 7-inch ips-scherm met een resolutie van 1.280 x 800 pixels. De beelden worden verzorgd door de PowerVR SGX540 grafische processor.

Het gewicht bedraagt 340 gram. De behuizing (zie de vage afbeelding boven dit artikel) is van aluminium en heeft een afmeting van 196,6 x 120,1 x 10,4 millimeter. Aan de voor- en achterkant zijn een 1,2- en een 3 megapixel camera ingebouwd.

Intel Atom Z2420-processor
Het besturingssyteem Android 4.1 (Jelly Bean) draait met een 1,2 gigahertz Intel Atom Z2420 processor en 1 gigabyte werkgeheugen. De keuze voor deze nieuwe Atom-SoC (System on a Chip) van Intel is opvallend, want processors van deze fabrikant worden nog nauwelijks gebruikt in tablets. De Atom Z2420 processor is een single-core processor met hyper-threading. Deze kan twee threads tegelijk uitvoeren en bootst zo een dualcore processor na, meldt TabletGuide. De Atom Z2420 is oorspronkelijk bedoeld voor de opkomende markten.

De tablet is beschikbaar met 8, 16, of 32 gigabyte flashopslagruimte. Dit kan worden uitgebreid via het micro sd-geheugenkaartslot. De 4270 mAh accu levert een batterijduur van ruim 9 uur.

In het tweede kwartaal van dit jaar wordt de FonePad in de verkoop verwacht. De prijs van de FonePad is nog niet bekend, maar sommige sites denken dat hij rond de 300 euro moet gaan kosten. Het is ook niet bekend of en wanneer de tablet op de Nederlandse markt komt.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, fonepad