Asus ultrabook met dubbel scherm verkrijgbaar in Nederland

Deze week is de Asus Taichi ultrabook verkrijgbaar in Nederland. Opmerkelijk aan deze ultrabook is dat hij over twee schermen beschikt.

Vorig jaar juni dook de Taichi ultrabook voor het eerst op bij de Computex in Taipei. Vier maanden geleden werd deze in de Verenigde Staten al uitgebracht. De Taichi is een hybride van een tablet en laptop. Je kunt er gewoon mee werken als met een normale laptop. Maar zodra hij wordt dichtgeklapt, start een touchscreen op aan de buitenkant van het apparaat. Zo kan de ultrabook ook als een tablet worden gebruikt.

Van de Taichi ultrabook zijn twee verschillende versies verkrijgbaar. De Taichi 31 heeft een formaat van 13 inch en draait met een 1,9 gigahertz Intel Core i7-processor en 256 gigabyte flashgeheugenopslag. In Nederland gaat het voorlopig echter om de de Taichi 21. Deze heeft een formaat van 11,6 inch. De laptop is uitgerust met Windows 8 64-bit, een 1,7 gigahertz Intel Core i5 3317U processor, 4 gigabyte werkgeheugen, een ssd van 128 gigabyte en twee camera's.

De twee beeldschermen zijn van het type ips met een full-hd-resolutie van 1.920 x 1.080 pixels. Het beeldscherm aan de binnenkant is een gewoon scherm zonder touchbediening, maar die aan de buitenkant is voorzien van multi-touch met maximaal 10 vingers tegelijk. De ultrabook biedt ondersteuning voor wifi en bluetooth 4.0. Verder beschikt het over twee usb 3.0-poorten, een toetsenbord met een backlight en een groot touchpad. Het gewicht bedraagt 1,25 kilogram.

De adviesprijs is 1299 euro. Op de website van Asus staat een lijst van Nederlandse winkels waar de ultrabook verkrijgbaar moet zijn, maar deze hebben hem op het moment van schrijven vaak nog niet op hun website vermeld.

De Taichi 31 13-inch ultrabook staat bij sommige Nederlandse webwinkels wel in de voorverkoop tegen de prijs van 1.600 euro, maar het is nog niet bekend wanneer deze  worden uitgeleverd.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: pc, touchscreen, ultrabooks