abonneren

Asus Transformer 3 Pro: Windows 10 2-in-1 gaat strijd aan met Surface

Asus presenteert tijdens de Computex-beurs in China de Transformer 3-lijn, 2-in-1 Windows 10-apparaten die de concurrentie aangaan met de Surface-hybrides van Microsoft.

De Transformer 3 Pro is de meest geavanceerde (en vermoedelijk duurste) variant. Deze heeft  traploze scharnieren en is daardoor erg flexibel. Het 12,6 inch display heeft een resolutie van 2880 x 1920 pixels en een ppi van 275.

Onder de motorkap draait een Intel Core i7-processor met 16 GB werkgeheugen. Qua schfijruimte is er keuze tot maximaal 1 TB PCIe-SSD. Er zijn verscheidene aansluitingen aanwezig, waaronder usb-c en een Thunderbolt-port voor snelle data-overdracht.

Aan de voorzijde zit nog een 13 megapixel camera, die uitgerust is met gezichtsherkenning. Op die manier kun je er mee inloggen zonder wachtwoord via Windows Hello.

Andere modellen

De 'gewone' Transformer 3 bevat hetzelfde scherm en dezelfde processor. Deze kan in twee posities worden neergezet en heeft daarnaast minder werkgeheugen, 8 GB RAM. De SSD kan maximaal 512 GB groot zijn.

Tot slot is er nog de Transformer Mini, een lichte variant met een scherm van 10,1 inch. Verdere informatie over de interne hardware wordt nog niet genoemd. Ook prijzen voor alle drie de modellen blijven vooralsnog uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: transformer 3, asus