abonneren

Asus transformeert Windows 8-pc in Android-tablet

Asus heeft de Transformer AiO gepresenteerd. Het apparaat kan zowel als all-in-one-pc als tablet fungeren en draait in beide vormfactoren Windows 8 en Android.

 

De Asus Transformer AiO bestaat uit een 18,4 inch scherm die in een standaard geplaatst worden. Daarmee is het in essentie een all-in-one-pc. Toetsenbord en muis kunnen aangekoppeld worden via bluetooth, waardoor het apparaat als een pc werkt. Het scherm is aanraakgevoelig en als het van de voet wordt losgekoppeld is het scherm dan ook als tablet te gebruiken.

Tablet

De enorme 18,4 inch-tablet heeft een Nvidia Tegra 3 quadcore-processor, 2 GB RAM-geheugen en 16 GB opslaggeheugen. Op de accu die in de tablet zit kan het apparaat 5 uur dienst doen. Het scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 en is daarmee full hd. Er zit een 1-megapixelcamera op de voorkant van de tablet, maar geen camera op de achterkant.

Dockingstation

De ‘standaard’ van het apparaat heeft een Intel Ivy Bridge core i3- of i5-processor. Voor de grafische kracht heeft hij een Nvidia GeForce GT 730M-kaart. Er zitten usb 3.0-poorten op, een hdmi-poort en maximaal 8 GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit is 1 terabyte.

Twee besturingssystemen

Zowel in tablet- als in all-in-one-pc-vorm draait de Transformer AiO Android 4.1 en Windows 8. Toch draait Windows 8 stiekem niet fysiek op de tablet. Het dockingstation streamt Windows 8 naar de tablet. Daardoor is het besturingssysteem grafisch wel een stuk minder mooi en langzamer dan in directe vorm. In all-in-one-pc-vorm kunnen bestanden en foto’s uit het Android-OS via een map in Windows 8 bekeken worden. Andersom is het niet mogelijk om bestanden op te slaan in Android vanuit Windows 8.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: transformer aio, all-in-one-pc

Nieuws headlines

Laatste reactie