Asus rust ZenBook Flip-serie uit met nieuwste Intel-processoren

zenbook flip
Asus kondigt tijdens de IFA-beurs o.a. vernieuwde modellen aan binnen zijn Zenbook Flip-serie, die dit jaar voorzien worden van 8e generatie Intel-processoren. De verbeterde ZenBook Flip 14 en 15 draaien daar allebei op.

De ZenBook Flip 14 bezit naast een i7-cpu uit de nieuwste generatie ook maximaal 16 GB aan werkgeheugen en een geïntegreerde MX150-videokaart van Nvidia. Het scherm is zoals de naam doet vermoeden 14 inch groot, maar door de dunne schermranden vergelijkt Asus het model eerder met 13-inch laptops.

Het geheel is 13,9 mm dik en weegt 1,4 kilo. De accuduur wordt geschat op 13 uur, met ondersteuning voor fast charging. Er is tevens een vingerafdrukscanner aanwezig. Prijzen starten vanaf 799 euro.

Flip 15 en Vivobook 14

De ZenBook Flip 15 heeft een 15,6 inch-scherm dat optioneel als 4K-exemplaar kan worden geleverd. Door de nieuwe processor presteert deze convertible volgens Asus tot 40 procent sneller dan de vorige generatie. Er is een krachtigere videokaart aanwezig dan in de Flip 14, namelijk de GTX1050 van Nvidia.

Er is maximaal plaats voor een ssd van 2 TB plus een ssd van 512 GB. Prijzen hiervan starten bij 899 euro. Voor geïnteresseerden met een beperkter budget kondigt Asus tevens nog een vernieuwde Vivobook 14 aan. Dit is een traditionele laptop die ook Intels nieuwe chip heeft meegekregen. Deze kost minimaal 399 euro.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: asus, intel, zenbook, ifa2017