abonneren

Asus presenteert smartphone die in tablet kan worden geklikt

Asus brengt binnenkort de Padfone S op de markt, een smartphone die je ín een andere tablet kunt schuiven. De vreemd hybride vorm van smartphone/tablet bestaat al een tijdje, maar de Padfone S is de nieuwste variant van de combinatie waarmee Asus denkt de markt te kunnen veroveren.

Telefoon in tablet

De Padfone S is een smartphone van 5 inch, maar het apparaat kan in een tablet van 8,9 inch worden geschoven. Op die manier kun je je smartphone op een veel groter scherm gebruiken. Bovendien werkt de tablet tegelijk als een dockingstation dat je telefoon ook oplaadt.

Met de hele combinatie zou de Padfone twee keer zoveel batterijduur hebben als een gewone telefoon. De tablet die bij de telefoon hoort heeft namelijk een aparte accu van 4990 mAh.

Degelijk toestel

De Padfone zelf is een degelijk toestel, dan draait op Android 4.4. Het toestel heeft een beeld van 1920 x 1080 pixels, dat vergroot wordt naar 1920 x 1200 wanneer het apparaat in de tablet wordt geklikt. Daarnaast zit er een 2,3 GHz Snapdragon 801 quadcore-processor in de telefoon, evenals 2 GB aan werkgeheugen.

Weinig enthousiasme

Asus introduceerde de Padfone al een aantal jaren geleden, maar de vreemde combinatie wist maar weinig mensen te enthousiasmeren. Daar hoopt Asus nu verandering in te brengen, met name door de sterk verbeterde batterijduur.

Wanneer de telefoon in Nederland te koop is, is niet bekend. Ook is er niets bekend over de prijs van het toestel, maar voorgaande modellen van de Padfone kostten zo'n 800 euro voor de combinatie van telefoon en tablet.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Padfone, padfone s