abonneren

ASUS Padfone 2 gepresenteerd

De tablet waar een smartphone in gehuisvest is krijgt een opvolger. De Padfone 2 ligt al voor de feestdagen in de winkels en komt naar verwachting ook naar Nederland.

In Taiwan heeft ASUS de Padfone 2 gepresenteerd. Later vandaag zal de Padfone 2 ook in Europa worden geïntroduceerd. Net als de Padfone deel één bestaat de Padfone 2 uit een smartphone en een tabletbehuizing, deze keer zonder klepje waar de smartphone achter zit.

Nieuwe schermtechnologie

De smartphone die in de tablet huist zal een Super IPS+ scherm krijgen van 4,7 inch met 1280x720 pixels. Dit scherm zal voor het eerst igzo-technologie bevatten. Deze technologie komt van top-paneelbouwer Sharp. Igzo is een afkorting van indium-gallium-zinkoxide.

Dit materiaal geleidt elektriciteit beter dan silicium, wat doorgaans gebruikt wordt in dit soort schermen. Daardoor kunnen de transistors in het scherm kleiner zijn en is er minder backlight nodig om het scherm te verlichten. Dat zorgt voor een helderder display, of natuurlijk een even helder display dat minder energie vebruikt. De smartphone zal verder een Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1,5 GHz quadcore-processor bevatten, 2 GB aan RAM geheugen bij zich dragen en de accucapaciteit is vergroot ten opzichte van de eerste Padfone naar 2140 mAh. Ook heeft de smartphone een 13 megapixel-camera.

Tablet

De tablet heeft een 10 inch-scherm met 1280x800 pixels. De tablet heeft geen aparte processor en dergelijke. Die onderdelen gebruikt hij van de smartphone wanneer deze gedockt is. De accucapaciteit is bij de tablet juist verlaagd van 6.600 naar 5.000 mAh. Daardoor is het gewicht van de tweede Padfone lager. De tablet inclusief smartphone weegt 649 gram, waar de eerste Padfone nog 854 gram woog. Het gewicht van de smartphone is 135 gram.

De tweede teleblet van ASUS zou voor het einde van dit jaar nog in de Europese en Aziatische winkels moeten liggen. Hoewel de eerste Padfone niet gelanceerd werd in Nederland, wordt verwacht dat de Padfone 2 wel in Nederland verschijnt. Dit in verband met het versturen van uitnodigingen aan de Nederlandse pers voor de Europese presentatie van vanmiddag. De prijs in Azië is ongeveer 683 euro voor de 32 GB versie en 736 euro voor de 64 GB versie. De telefoon kost los zo'n 577 euro (32 GB versie). De tablet-behuizing zou 162 euro kosten.

PCM hoofdredacteur Xander Hoose is in Taiwan en woonde de presentatie bij. Volg hem via Twitter voor meer details.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: