abonneren

Asus Nexus 7 vliegt spontaan in brand

Een Asus Nexus 7 tablet is 'spontaan' in brand gevlogen. De tablet lag thuis in het stopcontact aan de oplader. Het voorval wordt gemeld door een Chinese vrouw op een forum. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Op een Chinees internetforum zijn de beelden verschenen van een compleet uitgebrande Asus Nexus 7 tablet. De gebruiker zou de tablet aan de meegeleverde oplader hebben gehangen in het stopcontact en haar kamer hebben verlaten. Na drie uur opladen vloog de tablet spontaan in brand, en ontstond een enorme rookwolk in de kamer.

De batterij is aan de achterkant van de tablet geplaatst. De rubberen buitenkant van de tablet ziet er gesmolten uit. Als je deze enge beelden ziet, dan ga je toch even anders naar je tablet kijken. Misschien is het toch verstandig om tijdens het opladen in de buurt van de tablet te blijven. Angstige gebruikers melden al dat zij hun tablet niet meer op hun nachtkastje durven te leggen.

Het is onbekend wat precies de oorzaak van de spontane ontbranding van de Nexus 7 tablet is. Het kan aan de batterij of aan de oplader liggen. Of zou het misschien toch een stroompiek zijn? Een andere mogelijkheid is dat de gebruiker zelf de tablet in brand heeft gestoken, dat schijnt wel vaker voor te komen. In ieder geval neemt Asus het geval sportief op. De fabrikant ondertussen keurig voor een vervangend exemplaar gezorgd.

Hieronder vind je de beelden van de uitgebrande tablet:

Uitgebrande Asus Nexus 7 tablet

 

Uitgebrande Asus Nexus 7 tablet

 

 

Bron: Phandroid

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, Nexus 7