abonneren

Asus lanceert Vivo Tab RT vanaf 26 oktober

De Microsoft Surface RT wordt morgen tegelijkertijd met Windows 8 gelanceerd. Maar ook andere hardwarefabrikanten zullen binnenkort met een tablet komen met Windows 8 RT. Asus heeft de Vivo Tab RT op de planken liggen. Deze wordt geleverd in een 32GB en een 64GB variant.

De Asus Vivo Tab RT heeft een 10,1 inch touchscreen. Deze laat de beelden zien in een resolutie van 1366 x 768 pixels. De tablet draait met een 1,3 gigahertz Nvidia Tegra 3 quadcore processor en 2 gigabyte werkgeheugen.

Verder beschikt de Vivo Tab RT over een 2- en een 8 megapixelcamera met flitser. wifi, bluetooth 4.0, een sd-geheugenkaartlezer, een (micro-) hdmi-uitgang, en usb 2.0.

De tablet weegt ongeveer 500 gram. De afmetingen zijn 26,25 x 17,09 x 0,83 cm (b x d x h).

De Vivo Tab RT wordt geleverd in een 32GB en een 64GB variant. Voor beide varianten is een toetsenborddock beschikbaar die je kunt bijkopen.

In het Verenigd Koninkrijk wordt deze tablet morgen al gelanceerd. Dat is op dezelfde datum als de lancering van Windows 8. Nederlandse webwinkels hebben alvast een webpagina gereserveerd voor deze tablet, maar verwachten de tablet pas vanaf 7 november te kunnen leveren.

Omdat Windows RT alleen al 12 gigabyte ruimte inneemt kun je waarschijnlijk het beste voor de 64GB variant gaan. Voordat je naar de winkel rent voor de Vivo Tab is het aan te raden om zeker ook even de Microsoft Surface RT te checken. De prijzen van deze twee tablets liggen dicht bij elkaar. De prijs voor de Vivo Tab RT 64GB ligt op € 699 voor alleen de tablet en € 829 voor de tablet inclusief toetsenborddock (bron: Computerland).

Bron: Techradar

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets