Asus kondigt twee nieuwe Transformer Book-laptops aan

Asus brengt een aantal nieuwe ZenPad’s uit. Vandaag presenteerde het Japanse bedrijf twee nieuwe Transformer Book-laptops: de T100HA en de TP200.

T100HA

De T100HA maakt deel uit de de flip-series. Deze laptop is op en uit te klappen en daarom vanuit alle posities te gebruiken. De T100HA beschikt over een batterij die 14 uur mee kan. Daarnaast beschikt deze laptop over een Intel Cherry Trail-processor en is er op beide laptops Windows 10 vooraf geïnstalleerd. 

Omdat de T100HA uitklapbaar is en niet al te groot, heb je een laptop die lijkt op een tablet. Hij weegt maar 580 gram. Daarnaast beschikt het apparaat over een USB 3.1 Type-C poort. Deze poort wordt ook bij de TP200 en de gisteren gepresenteerde ZenPads gebruikt.

 TP200

De Flip TP200 is het dunste en lichtste model dat Asus ooit heeft gepresenteerd. De TP200 is de eerste laptop met een 11,6 inch scherm en een USB 3.1 Type-C poort. In tegenstelling tot de lange batterijduur van de T100HA gaat de T200 maar zo'n 8 uur mee. 

Wanneer verkrijgbaar?

Het is nog niet helemaal bekend wanneer de Transformer Book-laptops verschijnen maar volgens Asus zijn ze vanaf het derde kwartaal van 2015 te verkrijgen. Dat betekent dat de laptops in de periode van juli tot september te koop zijn.  

Geschreven door: Casper Paans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: