abonneren

Asus kondigt 4 nieuwe ZenPads aan

Asus brengt een flink aantal nieuwe tablets op de markt. Het gaat om de nieuwe, grote ZenPad S8. Daarnaast komen er nog 3 goedkopere tablets uit.

ZenPad S 8.0

De S8.0 heeft een 8-inch scherm met daarop een geheugenkaart van 4 GB. Bij de presentatie werd uitgelegd dat er ook nog wordt gewerkt aan een geheugenkaart van 16 en 32GB. Verder bevat de tablet een 5 megapixel frontcamera en een 8 megapixelcamera aan de achterzijde.

Het vlaggenschip van Asus heeft een USB-C-poort en twee frontspeakers met DTS-sound. Deze 6(!) versterkende speakers zitten in de hoes verwerkt. Natuurlijk bevat de S8.0 ook bluetooth, WiFi en GPS.

Daarnaast weegt de tablet 299 gram en heeft hij de afmetingen van 203x144x6.7 millimeter. Op de dag van de lancering zijn er accessoires te koop. De ZenCase van Asus bevat een extra accu. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor een lege tablet.

ZenPad 7.0, 8.0 en 10.1

Asus presenteerde ook de Zenpad 7.0, de ZenPad 8.0 en de ZenPad 10.1. Deze tablets waren nog niet zichtbaar, maar volgens de makers hebben deze tablets een snellere processor. De afmetingen zijn 209 x 123 x 8,5 millimeter. Deze tablets hebben dus een even groot scherm als de iPad Mini.

De 7.0, 8.0 en 10.1 hebben daarnaast de mogelijkheid voor geheugenkaarten van 1GB, 2GB, 8GB en 16GB. Qua design lijken ze op de S8.0, maar de USB-C-poort is hier vervangen door een MicroUSB-poort. Verder bevatten de tablets een 5.1 surround-sound.

Voor deze tablets worden er ook handige extra accessoires op de markt gebracht. Zo moet de PowerCase er bij 7.0, 8.0 en de 10.1 voor zorgen dat de batterijduur met zo’n 15 uur wordt verlengd. Hoeveel alle ZenPad's gaan kosten, werd door Asus nog niet bekend gemaakt. 

Naast de ZenPad werd ook de bovenstaande Asus AIO gepresenteerd. Deze computer bevat wederom een intel-processor. De goede samenwerking tussen beide bedrijven wordt op deze manier doorgezet. Wanneer de PC op de markt komt en wat de prijs is, is niet bekend. 

 

Geschreven door: Casper Paans op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie