abonneren

Asus introduceert goedkoop Windows 8 tablet

Asus introduceert de VivoTab Smart, een goedkoop tablet die draait met Windows 8. Naar verwachting wordt de tablet deze maand in de Benelux uitgebracht. De VivoTab Smart moet 499 euro kosten.

De tablet heeft een touchscreen van 10,1 inch met een resolutie van 1366 x 768 pixels. Hij is uitgerust met een Intel Atom Z2760 dualcore processor die draait op een snelheid van 1,8 gigahertz. Het werkgeheugen bedraagt 2 gigabyte. De geheugenopslag van 64 gigabyte is prima voor een tablet van deze prijs. Daarnaast wordt door Asus 32 gigabyte cloudopslag geboden voor een periode van drie jaar.

De VivoTab Smart heeft verder twee camera's. Aan de voorkant bevindt zich een 2 megapixel camera met een led indicator, aan de achterkant een 8 megapixel camera met autofocus en een led-flitser. Met de camera kan volgens Asus 1080p video worden opgenomen.

Aansluitingen
De tablet is voorzien van wifi en bluetooth 4.0 voor de aansluiting op draadloze netwerken en op andere apparaten. Tot de overige aansluitingen behoren een audiojack/microfooningang, micro-hdmi, en micro-usb. De geheugenopslag kan worden uitgebreid met een microSD-kaartje. De batterijduur van dit apparaat bedraagt volgens Asus ruim acht uur bij het afspelen van 720p videofilms.

3-in-1 hoes
De afmetingen bedragen 265.5 x 171 x 9.7 mm en het gewicht 580 gram. Bij de tablet kan net als bij de Microsoft Surface een speciale 3-in-1 hoes worden aangeschaft, de Transleeve. Dit is een combinatie van een toetsenbord, schermcover en standaard. De prijs van de Transleeve is nog niet bekendgemaakt.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets

Nieuws headlines

Laatste reactie